Şeker Hamuru Kurabiye Tarifi ( Yayılmayan )

Şeker hamuru ile süsleyeceğiniz kurabiyelerin en büyük problemi yayılmasıdır.Kupat ile kestiğiniz kurabiye fırından çıktığı zaman ya küçülür yada genişler.
Bu tarifi denediğinizde farkı göreceksiniz.
Malzemeler:
1 Yumurta
125 Gr Pudra Şekeri
500 Gr Un
250 Gr Tereyağ
10 Gr Vanilya Özütü
55 Gr Mısır Nişastası
1 Çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı
Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayın.Siz karışımı hazırlarken fırınınız pişirmeye uygun hale gelsin.
Yumurta, yağ,vanilya ve şekeri mikser yardımı ile pürüssüz hale gelene kadar iyice çırpın.
Pudra şekerini karışıma koymadan önce bir kez eleyiniz ve karışıma  eklerken tekrar eleyiniz.İyice karıştırdığınız şeker, yumurta ve yağın üzerine unu ve karbonatı eleyip hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamuru en az buzdolabında yarım saat bekletin.
Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 2 - 3 dakika kadar yoğurarak ısıtın ve 1,5 cm kalınlığında açın.Eğer kurabiyelerini şeffaf bir dosyanın kenarlarını keserek içerisinde açarsanız daha pürüssüz bir hamur elde etmiş olursunuz.
Açtığınız hamurları yağlı kağır serilmiş tepsinize dizin.
Fırına verdiğiniz tepsileri 25 dakika boyunca üstleri kızana kadar pişirin.
Pişirdiğiniz kurabiyeleri ızgara bir tel üzerine alın ve soğutun.
Kurabiyeleriniz artık kaplamaya hazır...