Elmalı Tart ( Çikolatalı ) Püf Noktalarıyla

MALZEMELER 6-8 Kişilik

Hamur için;
1+1/4 su bardağı un
1/3 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
150 Gr tereyağ (Soğuk ve küp küp doğranmış)
2 yumurta sarısı
100 Gr Bitter çikolata
2 Yemek kaşığı soğuk su

İç için;
4 adet elma.Kırmızı ve yeşil ekşi elma damak tadınıza göre
4 yemek kaşığı esmer şeker yoksa beyaz şeker de kullanabilirsiniz.Esmer şeker elmaların daha diri ve çıtır olmasını sağlıyor.
Yarım çağ bardağı Elma suyu
15 Gr Mısır nişastası
1 tatlı kaşığı tarçın

PÜF NOKTALARI;
Asla margarin kullanmayın.
Tart hazırlanırken, yumurta da dahil olmak üzere bütün malzemeler çok soğuk olmalıdır.
Hamuru en az 1 saat buzdolabında bekletin.

HAZIRLANIŞI

Öncelikle çikolatayı benmari usulu eritin.
Un, pudra şekeri,tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelene kadar çekin.
Karışımı karıştırma kabına alıp, 2 yumurta sarısını ve soğuk suyu ekleyin ve karıştırın.
Son olarak bir kenarda soğuttuğunuz çikolatanızı tart hamuruna yedirin ve topak haline getirip buz dolabında soğutun.

Elmalarıın kabuklarını soyun ve küp küp kesin.
Bir kaba elma suyu, nişasta, tarçın ve esmer şekeri koyup karıştırın ve elmaları içerisine atın.Bu şekilde en az yarım saat bekletin.

Tart hamurunu dolapdan çıkartın.Fırınınızı 175 derece'ye ayarlayın.Hamurdan 2 topak kopartın.Bir tanesini buzlukda bekletin.
Bu tarifde ideal olan 20 Cm çapında yuvarlak aliminyum börek tepsileridir.
Standard tart tepsisi kullanmıyoruz.
Hamurunuzu yağlı kağıt üzerinde 2 cm kalınlığında açın.
Tepsinizin altına ince uzun ince bir şerit yağlı kağıt koyun ve üzerine tabanı çapında bir yağlı kağıt daha serip, hamuru bu kalıba aktarın.
Altı düz bir bardak yardımıyla hamuru iyice açın fakat köşelerin daha kalın olmasına dikkat edin.
Önceden ısınmış fırında 15 dakika boyunca pişirin.
Fırından çıkarttığınız tart hamurunu 1 saat sopumaya bırakın ( Sabırsızım diyorsanız sıccakken de hazırlayabilirsiniz fakat hamuru soğutmak tartın daha lezzetli ve kıtır kıtır bir kapağa sahip olmasını sağlıyor)
Marine ettiğiniz elmaları suyuyla birlikte yarı pişmiş tartın ortasına dökün.Kopardığınız topaklardan birtanesini  incecik açıp elmaları kaplayın.
Buzlukda ki diğer hamuru çıkartıp incecik hamurun üzerine rendeleyin.
Bu şekilde 25 dakika daha pişirin.

Tartınızı soğutun ve arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz...
Sıradan tartların yanı sıre içerisinde ki çikolata ve dolgu malzemesinin hazırlanış biçimi bu tarta inanılmaz bir lezzet veriyor...


1 yorum:

  1. Oya Kulakciyan15 Nisan 2012 07:08

    Merhaba
    Tarifi dün denedim.Gerçekten harika oldu.Özellikle püf noktalarına dikkat ettim.Tart hamuru ağızda dağılıyor.Yeni tarifleri bekliyoruz.
    Sevgiler
    Oya Kulakciyan

    YanıtlaSil