Şeker hamurundan çiçekler... Bir o kadar gerçekler.Şeker hamuru ve pastacılık dünyasının ayrı bir sanatı bu işçilik.Bu kadar gerçekçi ve güzel görünen çiçekleri yapmak aslında o kadar da zor değil.Şimdi sizinle en sevdiğim çiçeklerden biri olan İngiliz gülü Poly Rose'ı yapmayı göstereceğim.Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler aşağıda ki fotoğraf da sıralandığı gibi...
Öncelikle birinci adımda yukarıdaki malzemelere ihtiyaç duyacaksınız...
1.aşama
Ufak bir karga burun yardımıyla telinizin ucunu çengel şekline getirin.Bu çengel ucuna takacağınız straforun dönmemesini ve daha sağlam olmasını sağlayacak...
2. aşama
Malum Strafordan toplar bulmak oldukça zor.Yurtdışından sipariş vermeniz gerekiyor fakat; ben size çok kolay bir yöntemle bu topları nasıl elde edeceğinizi anlatacağım.
Straforları yapı malzemeleri satan bir mağazadan 2 -3 TL karşılığında satın alabilirsiniz.
Ufak bir bıçağı veya falçatayı ısıtın ve strafordan dairesel hareketlerle daire kesmeye çalışın.
Topunuz hazır.
İkinci adım olarak topu tele geçirin.
3. aşama
Şeker hamurundan küçük bir parça alın ve açın.Açtığınız hamurun altını bir fırça yardımıyla ıslatın ve topa sarın.Evde bulduğunuz herhangi bir yapma çiçeğin yaprağını alarak avucunuzun etrafında topu sarmalayın.Böylece çiçeğin topuna doku vermiş olacaksınız.
4. aşama
Şeker hamurunuzu açın.Bu gülü yapmak için oldukça fazla yaprağa ihtiyacınız olacak.
Eğer orkide kalıbınız yoksa, 3 adet 1. 2 ve 3 numara kalp kalıpdan da bu çiçeği elde edebilirsiniz.
5. Aşama
Hamur aparatınızla çiçeğin yapraklarına dairesel hareketlerle sünger üzerinde doku ve form verin.
6. aşama
Orta yaprakları su ile topa yapıştırın.Yaklaşık 8 adet yaprakdan orta kısmı oluşturacaksınız.
Geri kalan yaprakların açılmasını sağlamak için tele geçirin.
Yaprakları sıra sıra tel ile ana gövdeye sarın.
En alt kısmını bir çiçek bantı ile sağlamlaştırın.
7. aşama
Toz boyanız ile minik bir fırça veya allık fırçası ile çiçeğinizi renklendirin ve kurumaya bırakın...
İşte gülleriniz hazır...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder